işte bir yağlama tarifi:
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Peynir (istediğiniz çeşit)
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
- Unu geniş bir kaseye alın.
- Üzerine yoğurt, süt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
- Malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un ekleyerek hamuru ayarlayabilirsiniz.
- Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her bir parçayı un serpilmiş bir zeminde açın. (Hamuru çok ince açmamaya özen gösterin.)
- Açtığınız hamurun yarısına rendelenmiş peynir ve ince doğranmış maydanoz veya dereotunu serpin.
- Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırarak kapatın.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen yağlamaları sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.