işte şiveydiz tarifi:
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı su (bulguru ıslatmak için)
- 1 orta boy soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Pul biber veya isot biberi (isteğe bağlı)
- Maydanoz (servis için)
- İlk olarak ince bulguru derin bir kaseye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edip 15-20 dakika kadar bekletin, bulgurun suyunu çekmesi için.
- Bu arada soğanı küçük küçük doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun, ardından ocaktan alın.
- Islanan bulgurun suyunu süzün ve tavada kavrulan soğan-salça karışımına ilave edin. Tuz, limon suyu ve isteğe bağlı olarak pul biber veya isot biberini ekleyin.
- Bulgurun üzerine kaynar su ilave edip karıştırın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulgurun suyunu çekmesiyle şiveydiziniz hazır.
- Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.