işte güllacı Akai Bowl tarifi:
Malzemeler:
Malzemeler:
- 4-5 adet güllaç yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı Akai meyve püresi
- Yarım çay bardağı su
- Nar veya mevsim meyveleri (çilek, mürdüm eriği gibi) süslemek için
- Güllaç yapraklarını ılık suda hafifçe yumuşayana kadar bekletin.
- Sütü bir tencereye alın, içine toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
- Güllaç yapraklarını sudan çıkarıp fazla suyunu süzdükten sonra sıcak sütte hafifçe yumuşayana kadar bekletin. Ancak yaprakların çok yumuşamamasına dikkat edin, aksi halde dağılabilirler.
- Akai meyve püresini yarım çay bardağı su ile karıştırın ve püre haline getirin.
- Servis için, bir kaseye sırasıyla güllaç yaprağı, sıcak süt, Akai meyve püresi ve isteğe bağlı olarak mevsim meyveleri veya nar ekleyerek kat kat dizin.
- Üzerini mevsim meyveleri veya nar ile süsleyerek servis yapın.