Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu: TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Ev Baklavası Tarifi (1 Viewer)

KivrakYazilim 

Tek Kişilik Dev Kadro
Admin
Katılım
16 May 2024
Konular
40
Mesajlar
46
Tepkime puanı
5
Konum
Ankara
Türk Lirası
0₺
işte ev yapımı baklava tarifi detayları:

Malzemeler:

  • 1 paket baklava yufkası (450-500 gr)
  • 300 gr tereyağı veya margarin
İç Harcı İçin:

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya yarım limon suyu
Hazırlanışı:

  1. Şerbetin Hazırlanması:
    • Şerbet için şeker ve suyu derin bir tencereye alın.
    • Şeker eriyene kadar karıştırarak orta ateşte kaynatın.
    • Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimi veya limon suyunu ekleyin.
    • Şerbet, 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. İç Harcın Hazırlanması:
    • Ceviz veya fındık, toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın. İç harcınız hazır olacak.
  3. Baklavanın Montajı ve Pişirilmesi:
    • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
    • Baklava yufkasını tezgaha alın ve üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini fırça yardımıyla sürün.
    • Üzerine ikinci bir yufkayı koyun ve yine yağlayın. Toplamda 10-12 yufka kullanabilirsiniz.
    • Yağlanmış yufkaların arasına hazırladığınız cevizli iç harcı serpiştirin.
    • En üstte kalan yufkayı da yağlayın. Bu aşamada baklavanın üst kısmını isterseniz düz isterseniz elinizle yırtmalar yapıyoruz.
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst