işte ev yapımı baklava tarifi detayları:
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 paket baklava yufkası (450-500 gr)
- 300 gr tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon veya yarım limon suyu
- Şerbetin Hazırlanması:
- Şerbet için şeker ve suyu derin bir tencereye alın.
- Şeker eriyene kadar karıştırarak orta ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimi veya limon suyunu ekleyin.
- Şerbet, 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- İç Harcın Hazırlanması:
- Ceviz veya fındık, toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın. İç harcınız hazır olacak.
- Baklavanın Montajı ve Pişirilmesi:
- Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
- Baklava yufkasını tezgaha alın ve üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini fırça yardımıyla sürün.
- Üzerine ikinci bir yufkayı koyun ve yine yağlayın. Toplamda 10-12 yufka kullanabilirsiniz.
- Yağlanmış yufkaların arasına hazırladığınız cevizli iç harcı serpiştirin.
- En üstte kalan yufkayı da yağlayın. Bu aşamada baklavanın üst kısmını isterseniz düz isterseniz elinizle yırtmalar yapıyoruz.