Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu: TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Aşure Tarifi (1 Viewer)

KivrakYazilim 

Tek Kişilik Dev Kadro
Admin
Katılım
16 May 2024
Konular
40
Mesajlar
46
Tepkime puanı
5
Konum
Ankara
Türk Lirası
0₺
işte geleneksel bir aşure tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
  • 1 su bardağı kuru incir (doğranmış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı fındık (iri doğranmış)
  • Yarım su bardağı ceviz (iri doğranmış)
  • 10 su bardağı su
  • Bir tutam tuz
Yapılışı:

  1. Buğdayı Haşlama: Buğdayı bir tencereye alın, üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp buğday yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Kurubaklagilleri Haşlama: Ayrı bir tencerede nohut ve kuru fasulyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bunun için önceden ıslattığınız nohut ve fasulyeyi bol suyla birlikte tencereye alıp kaynatın. Ardından süzüp kenara alın.
  3. Pirinci Ekleyin: Haşlanmış buğdayın üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Kuru Meyveleri Ekleyin: Haşlanmış buğday ve pirince doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzümü ekleyin.
  5. Şekeri ve Baharatları Ekleyin: Şekeri, tarçını ve isteğe bağlı olarak karanfili ekleyin. Karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  6. Ceviz ve Fındık Ekleyin: İri doğranmış ceviz ve fındığı ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  7. Servis: Aşureyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerine dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, genellikle üzerine nar veya çekirdeği çıkarılmış üzüm tanesi gibi meyvelerle süslenir.
  8. Soğutma: Aşureyi oda sıcaklığında ılınmasını bekledikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Bu tarif geleneksel bir Türk aşure tarifidir. Herkesin damak zevkine göre malzeme miktarlarını veya baharatları ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst