Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu | TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Haber Türkiye'nin dört bir yanına yayılan lezzet: Yazın güneşte, kışın fırında kurutuluyor (1 Viewer)

Turkmasterz Bot 

We ❤️ TurkMasterz
Katılım
18 May 2024
Konular
14,735
Mesajlar
14,705
Tepkime puanı
8
Türk Lirası
0₺
Türkiye'nin dört bir yanına yayılan lezzet: Yazın güneşte, kışın fırında kurutuluyor

Sivas'ın Gürün ilçesinde, doğal yöntemlerle üretilen Gürün bulguru, lezzeti kadar üretimiyle de adından söz ettiriyor. Doğal yöntemlerle elde edilen buğdaydan üretilen bulgur, yaz aylarında doğal yollarla güneşte kurutulurken kış aylarında ise fırınlarda işlenerek tüketiciye sunuluyor.

vIPUvY3-Ukqg04OoLUs-4Q.jpg

Gürün ilçesinde doğal yöntemlerle üretilen Gürün bulguru, bin bir zahmetle sofralara ulaştırılıyor. Organik Zeron buğdayı kullanılarak elde edilen bulgur yaz aylarında kavurucu güneş altından doğal yöntemlerle kurutulurken kışın ise fırınlarda kurutuluyor, ardından da yıkanıp ayıklanarak tüketime hazır hale getiriliyor. Türkiye'nin dört bir tarafına gönderilen, ihracatı da yapılan Gürün bulguru diğer bulgurlardan farklı olarak yağı ve suyu daha çok çekmesi nedeniyle tercih ediliyor.
dMONUF_z2kuMXxOKTKlR5A.jpg

İşletme sahibi Fatih Öztürk, doğal yöntemlerle üretilen Gürün bulgurunun marka değeri olduğunu ifade ederek, “Çok daha iyi bir teknoloji ile düzenli bir şekilde çalışmayı hedefliyoruz. Bizim ilçemizde üretilen buğdaylarda çok yüksek miktarda gübre ve tarım ilacı kullanımı söz konusu değil. Bunlar minimum seviyede. İmalat bölümünde de herhangi bir koruyucu madde veya renklendirici kullanmadan biz bunu tüketiciye ulaştırıyoruz” dedi.
sCf5p7NnMUqX7MJJaX7bvQ.jpg

Öztürk, bulgurun yazın güneş kışın ise fırınlarda kurutulduğunu söyleyerek, “Şu an sahada serilme yönetimiyle kurutma işlemi yapıyoruz. Bu işlem sadece yaz aylarında yapılabiliyor.
j44h6HgC_0iz-jzBCto5UA.jpg

Tonajların kafi gelmemesi durumunda aynı zamanda bizim içerideki kurutma fırınlarımızda üretim devam etmekte. Fakat kışın sadece hava şartlarından dolayı içeride kurutma işlemi yapıyoruz. Kurutma işleminden sonra da yıkama ve ayıklanma gibi işlemleri devam ediyor” diye konuştu.
hBQakF59kkGanAqnMLDsQw.jpg

Öztürk, bulgurun ihraç edildiğine de değinerek, “Gürün bulgurunun en büyük özelliği farklı buğday türünün kullanılmasıdır. Hem su hem de yağ emiciliği daha fazla olması sebebiyle daha lezzetli oluyor. Şu an için Türkiye'nin yaklaşık 53 ilinde ürünlerimiz bulunmakta olup birkaç ülkeye de ihracatımız davam etmektedir” şeklinde konuştu.
W2WVq2UAKUK_xBwtiI0sJg.jpg
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst