Turkmasterz Bot
We ❤️ TurkMasterz
Şekeri azaltmak ya da tamamen bırakmak için bazı günlük alışkanlıklara dikkat etmelisiniz. Genellikle ortalama tüketilmesi gereken şeker miktarından daha fazlası tüketilir. Kalp hastalığı hastalığı, tip 2 diyabet ve obezite aşırı miktarda şeker tüketiminden kaynaklanabilir. Ancak şekeri bırakma için atacağınız bazı adımlar var.
İşte beslenmenizdeki ilave şeker miktarını azaltmak için birkaç kolay ipucu
Kahvenize 1 kaşık şeker eklemeye alışkınsanız, sadece yarısını ekleyin. Kek, brownie veya kurabiye yaparken tarifte belirtilen şeker miktarını üçte bir ila yarı yarıya azaltın. Tat farkını genellikle fark etmezsiniz ancak şeker tüketiminiz büyük ölçüde azalacaktır.
Dondurma yemek için dışarı çıkmak yerine, bisiklete binmek veya yürümek gibi fiziksel aktivitelerle vücudunuzu harekete geçirin. Canınız şeker istediğinde şekerlenmiş meyveler, hurma ve elma, muz veya portakal gibi taze meyveler yiyin. Bunlara masada kalıcı bir yer verin.
Rafine beyaz şekeri kahvenize kaşıkla attığınızda veya unlu mamullere eklediğinizde az gibi görünse de sağlığınız için zararlıdır. Sistem bu basit şekeri hızlı bir şekilde emer, kan şekeri seviyelerinde ve insülinde vücuda zarar verebilecek artışlar yaratır. Başlangıçta esmer şeker tüketmeyi deneyin ve bunu yavaşça bırakın.
Şekerli içecekler, tatlılar ve tatlı atıştırmalıklar, şekerli kahve ve çay, şekerlemeler ve diğer şekerler (reçeller, şuruplar, soslar) ve kahvaltılık tahıllar ve granola barlar olmak üzere beş kategori ilave şekerin ana kaynaklarıdır.
Genellikle en fazla ilave şekeri hangi kategoriden aldığınızı belirleyerek başlayın. Toplam şekerde en büyük düşüşü, sadece en çok şeker aldığınız kaynağı kesebilirseniz yaşayacaksınız.
Uyku yoksunluğu yeme alışkanlıklarınızı da etkileyerek daha yüksek kalorili, yağlı, şekerli ve tuzlu yiyecekleri tercih etmenize neden olabilir.
Araştırmalar, geç saatlere kadar ayakta kalan ve yeterince uyumayanların, erken uyanan ve yeterince uyuyanlara kıyasla daha yüksek miktarda kalori, fast food ve şekerli gazlı içecek tüketenlerin daha az meyve ve sebze tüketme eğiliminde olduğunu gösteriyor.