Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu | TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Şiveydiz Tarifi (1 Viewer)

KivrakYazilim 

Tek Kişilik Dev Kadro
Admin
Katılım
16 May 2024
Konular
44
Mesajlar
54
Tepkime puanı
10
Konum
Ankara
Türk Lirası
0₺
işte şiveydiz tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı su (bulguru ıslatmak için)
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Pul biber veya isot biberi (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (servis için)
Hazırlanışı:

  1. İlk olarak ince bulguru derin bir kaseye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edip 15-20 dakika kadar bekletin, bulgurun suyunu çekmesi için.
  2. Bu arada soğanı küçük küçük doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun, ardından ocaktan alın.
  4. Islanan bulgurun suyunu süzün ve tavada kavrulan soğan-salça karışımına ilave edin. Tuz, limon suyu ve isteğe bağlı olarak pul biber veya isot biberini ekleyin.
  5. Bulgurun üzerine kaynar su ilave edip karıştırın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulgurun suyunu çekmesiyle şiveydiziniz hazır.
  6. Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Şiveydiz, yöresel bir lezzet olup, kahvaltılarda veya ana yemek olarak tüketilebilir. Afiyet olsun!
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst