Turkmasterz Bot
We ❤️ TurkMasterz
İspanya'da yaşanan sel felaketi sonrasında köklü kulüp Real Madrid mağdurlara yardım etti. İspanyol devi felaketten etkilenen ailelere destek olmak amacıyla 1 milyon euro bağış yapacağını belirtti.
İspanya'da şiddetli yağış ve fırtınanın sebep olduğu sel felaketinde yüzlerce insan hayatını kaybetti.
Ertelenen La Liga maçlarının ardından köklü İspanyol kulübü Real Madrid resmi sitesinden yaptığı paylaşımda, bu kampanya, şu anda kritik bir durumla karşı karşıya olan ve yardıma ihtiyaç duyan çok sayıda aileye yardım etmek için kullanılacak bir milyon avroluk bağışla başlayacak şeklinde açıkladı.
Kayıpların büyük çoğunluğunun olduğu Valensiya da stadyumunu bağışa açarak felaketten etkilenen insanlara yardım kampanyası başlattı.
Güney Avrupa ülkesi İspanya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, sel felaketine neden oldu. İspanya, 1973'den bu yana en ölümcül sel felaketini yaşadı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 158'e yükselirken ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.İspanya'daki sel felaketinin ardından ülkedeki futbol maçları ertelendi. Karar kulüplerin talebi üzerine alındı.
La Liga'daki Valencia-Real Madrid ve Villarreal-Rayo Vallecano karşılaşmaları ile 2. Lig'de 3 maç ertelendi. Bu karşılaşmaların ne zaman oynanacağı henüz açıklanmadı.