Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu | TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Maymunlar da tıpkı insanlar gibi mizah duygusuna sahip (1 Viewer)

Turkmasterz Bot 

We ❤️ TurkMasterz
Katılım
18 May 2024
Konular
5,190
Mesajlar
5,199
Tepkime puanı
8
Türk Lirası
0₺
Maymunlar da tıpkı insanlar gibi mizah duygusuna sahip

Araştırmacılar, dört büyük maymun türü olan orangutan, şempanze, bonobo ve gorilin birbirleriyle şakalaştığını ve bu durumun milyonlarca yıl önce de var olduğunu keşfetti.

oT7OS0WSs0KmenroBM0wXQ.jpg

Bilim insanları, maymunların da tıpkı insanlar gibi espri anlayışına sahip olduğunu keşfetti. Araştırmacılar dört büyük maymun türü olan orangutan, şempanze, bonobo ve gorilin birbirleriyle şaka amacıyla dalga geçtiklerini tespit etti.
k434di7efUu4tCPQaWt8Ag.jpg

Maymunlarda da , İnsan bebeklerinde olduğu gibi bebeklikten itibaren şaka yapma ve alay etme davranışları görülebiliyor. Bilişsel biyologlar ve primatologlar bu davranışın "bilişsel öğrenme" olduğuna inanıyor.
lwnMe19dVUylbFu70qvlHQ.jpg

Tıpkı insanlarda olduğu gibi maymunlarla alay etmenin kalıcı olduğunu ve oyun unsurları içerdiğini söyleyene araştırmacılar bu özelliğin 13 milyon yıl önce insan atalarında evrimleşmiş olabileceğini düşünüyor.
OpkDfirXlkSq4L99E4SGqA.jpg

Araştırmada, dokuz bonobo, dört orangutan ve dört goril ile 17 şempanzeden oluşan bir grubun yer aldığı 75 saatlik video görüntülerini analiz edildi.Ekip, her türden bir tane olmak üzere yaklaşık üç ile beş yaşlarında olan dört yavruya odaklandı.
7D-2pwAO3EaKWsitz7oyGg.jpg

Araştırma da maymunlar arasında 284 potansiyel sataşma olayı tespit etti, bunlardan 129'u şakacı ve kışkırtıcı davranış kriterlerini karşılıyordu. Ekip, vücut çarpması, saç çekme, vurma, dürtme, nesneleri yüzün önünde sallama, gıdıklama, çalma ve kişisel alanı ihlal etme gibi 18 farklı alay davranışı tespit etti.
1CT_ceVfW0yOojWllvL5Jg.jpg

Araştırmacılar, primatların sosyal etkileşimlerini ve iletişimlerini daha iyi anlamak için sürekli olarak çalışmalar yürütüyor, bu konudaki bulgular, primatların sosyal zekalarını daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olabilir.

 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst