Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu | TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Krem Karamel Tarifi (1 Viewer)

KivrakYazilim 

Tek Kişilik Dev Kadro
Admin
Katılım
16 May 2024
Konular
44
Mesajlar
54
Tepkime puanı
10
Konum
Ankara
Türk Lirası
0₺
işte krem karamel tarifi:
Malzemeler:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema (tercihen yarı yarıya veya tam yağlı)
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya tozu
Yapılışı:
  1. Öncelikle karameli hazırlamak için, bir sos tenceresine toz şekerin tamamını ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyip kahverengi bir renk alana kadar karıştırmadan bekletin. Şeker eridikçe tencereyi hafifçe sallayarak ya da tahta kaşıkla karıştırmadan erimesini sağlayabilirsiniz.
  2. Karameli, pürüzsüz olacak şekilde tencerenin tabanına yayın. Dikkatli olun, karamel çok sıcak olabilir, yanıklardan kaçının.
  3. Başka bir kapta süt ve kremayı karıştırın. Vanilyayı ekleyin.
  4. Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Yumurtaları süt-krema karışımına ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı, önceden hazırladığınız karamel kaplarının üzerine dökün.
  6. Fırın tepsisine koyduğunuz karamel kaplarını, kaplar yarısına kadar sıcak su ile doldurun (su banyosu).
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, krem karamel karışımı jöle kıvamına gelene kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  8. Pişirdikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Sonra buzdolabında en az 2-3 saat veya tercihen bir gece boyunca bekletin.
  9. Servis yapmadan önce, krem karamel kaplarını ters çevirerek servis tabaklarına alın. Karameli üzerine yayılan, krema ve yumurta karışımını lezzetle tadını çıkarın.
Afiyet olsun!
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst