Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu | TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Ev Baklavası Tarifi (1 Viewer)

KivrakYazilim 

Tek Kişilik Dev Kadro
Admin
Katılım
16 May 2024
Konular
44
Mesajlar
54
Tepkime puanı
10
Konum
Ankara
Türk Lirası
0₺
işte ev yapımı baklava tarifi detayları:

Malzemeler:

  • 1 paket baklava yufkası (450-500 gr)
  • 300 gr tereyağı veya margarin
İç Harcı İçin:

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya yarım limon suyu
Hazırlanışı:

  1. Şerbetin Hazırlanması:
    • Şerbet için şeker ve suyu derin bir tencereye alın.
    • Şeker eriyene kadar karıştırarak orta ateşte kaynatın.
    • Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimi veya limon suyunu ekleyin.
    • Şerbet, 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. İç Harcın Hazırlanması:
    • Ceviz veya fındık, toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın. İç harcınız hazır olacak.
  3. Baklavanın Montajı ve Pişirilmesi:
    • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
    • Baklava yufkasını tezgaha alın ve üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini fırça yardımıyla sürün.
    • Üzerine ikinci bir yufkayı koyun ve yine yağlayın. Toplamda 10-12 yufka kullanabilirsiniz.
    • Yağlanmış yufkaların arasına hazırladığınız cevizli iç harcı serpiştirin.
    • En üstte kalan yufkayı da yağlayın. Bu aşamada baklavanın üst kısmını isterseniz düz isterseniz elinizle yırtmalar yapıyoruz.
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst