Neler yeni

Webmaster Forum - Türkiyenin Yeni Freelancer Platformu | TurkMasterz.com

Yeni nesil Webmaster & Freelancer forumumuz ile kullanıcılarımıza hızlı ve güvenilir ticaret sunuyoruz.

Haber 2024 ÖSYM DGS ek tercih süreci: DGS ek tercihler ne zaman? (1 Viewer)

Turkmasterz Bot 

We ❤️ TurkMasterz
Katılım
18 May 2024
Konular
13,609
Mesajlar
13,580
Tepkime puanı
8
Türk Lirası
0₺
2024 ÖSYM DGS ek tercih süreci: DGS ek tercihler ne zaman?

DGS ek tercih tarihleri için gözler ÖSYM’ye çevrildi. DGS tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından yapıldı. Adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için ek tercihler alınacak. Peki, DGS ek tercihler ne zaman?

x2hIXjcBnkupn-ZZN99-cw.jpg

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Şimdi ise yedek yerleştirmeler adayların gündeminde yer alıyor. İşte, 2024 ÖSYM DGS ek tercih süreci hakkında bilgiler...
39RiRHED4UG-HnSdOhKAvg.jpg

DGS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağına dair ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.Öte yandan üniversite kayıt işlemleri, 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında tamamlanacak ve sonrasında ek tercih süreci için tarihlerin açıklanması bekleniyor.
QNToGCkTBUyhJteS2eUfzg.jpg

Geçtiğimiz yıl DGS yerleştirme sonuçları 11 Eylül tarihinde ilan edilmiş, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ek yerleştirme süreci başlatılmıştı.Bu nedenle 2024 yılı ek tercih takviminin ekim ayının ortasına kadar ilan edilmesi bekleniyor.
 

konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst